دیوان عالی هند امروز سهشنبه ۳۱ مرداد (۲۲ اوت) سهطلاقه کردن زنان در جامعه مسلمانان این کشور را خلاف قانون اساسی تشخیص و رای به غیرقانونی بودن آن داد.
سه قاضی از قضات پنجگانه دیوان عالی هند (هندو، سیک، مسیحی، زرتشتی و مسلمان) مشروعیت این رسم چالشبرانگیز را مغایر با قانون اساسی خواندهاند.
طبق رسم اسلامی سهطلاقه جاری در هند یک مرد مسلمان میتواند با سه بار تکرار کلمه «طلاق» یا سه بار خواندن صیغه طلاق زن خود را برای همیشه طلاق دهد. با توسعه فناوریهای ارتباطی و رسانههای اجتماعی برخی مردان مسلمان هندی از طریق نامه پستی، ایمیل، تماس تلفنی و شبکههای پیامرسان نظیر اسکایپ و واتساپ همسرانشان را سه طلاقه کردهاند.
این تصمیم مهمترین گام در پایان دادن به رسمی محسوب میشود که از سوی مخالفان آن ناقض حقوق اولیه زنان و برابری با مردان خوانده شده است. چنین رسمی موجب شده تا در مواردی مردان از آن بعنوان حربه و تهدیدی برای اعمال زور و ادامه بدرفتاری با زنان استفاده کنند.
در مقابل، مسلمانان مدافع این رسم ممنوعیت سهطلاقه کردن را دخالت دولت در امور دینی تلقی میکنند. این حساسیت از سوی مسلمانان به ویژه در اوضاع کنونی پررنگتر به نظر میرسد چرا که ملیگرایان هندو به رهبری نارندرا مودی، نخست وزیر، قدرت را در اختیار دارند.
سهطلاقه کردن زنان گرچه از مهمترین رسوم اسلامی محسوب میشود و هواداران خود را دارد اما در برخی کشورهای مسلمان از جمله عربستان سعودی، پاکستان و بنگلادش غیرقانونی است.
Leave a Reply