لذا مالک جدید نمیتواند شریک دیگر را خلع ید یا مطالبه اجرتالمثل یا درخواست دستور فروش کند.
اثبات سبق تاریخ مشارکت در ساخت
البته میبایست طبق ماده ۱۳۰۵ قانون مدنی، تقدم تاریخ قرارداد مشارکت در ساخت با ادله دیگری غیر از تاریخ مندرج در آن اثبات شود. چرا که تاریخ آن در برابر مالک جدید به عنوان شخصی که شرکت در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت نداشته، قابل استناد نیست.
مستند قانونی قائممقامی در مشارکت در ساخت
طبق ماده ۵۳ قانون مدنی، انتقال عین از طرف مالک به غیر موجب بطلان عقد انتفاع (و مستاجر و … ) نمیشود. ولی اگر منتقلالیه جاهل باشد که حق انتفاع متعلق به دیگری است، اختیار فسخ معامله را خواهد داشت. یعنی طبق ماده فوق، حتی جهل خریدار جدید موجب نفی قائممقامی وی در برابر منتفع و مستاجر و … نمیشود و در هر صورت منتقلالیه، قائممقام مالک و موجر قبلی در برابر مستاجر است؛ ولو جاهل به اجاره باشد.
اطلاع خریدار یا قابل اطلاع بودن وضعیت ساختمان
در برخی موارد اماره بر اطلاع مالک جدید از مشارکت نیز وجود دارد. از جمله اینکه در مقطعی مالک مطلع شود که ساختمان در اثنای ساخت و ساز است. چرا که نزد هر خریدار و منتقلالیه با حسن نیتی مشخص است که این ملک در مشارکت و پیمانکاری است و نوعاً و عرفاً نیز برای وی قابل اطلاع بوده است و نمیتواند مدعی جهل شود. نتیجتا بر اساس ملاک ماده ۵۳ قانون مدنی، اولا وقتی مالک جدید در فرض جهل به وجود قرارداد مشارکت در ساخت و تقسیم واحدها و پیشخریداران، بازهم قائممقام مالک قبلی میشود، به طریق اولی در فرض علم و اطلاع، قائممقامی وی از مالک قبلی جریان دارد.ثانیا مستاجر فقط مالک منافع است و این در حالی است که شرکای دیگر در مشارکت مالک سند مادر و عین و منافع طبقات ساختمان جدید در تقسیمنامه عادی ساختمان هستند و رتبه و وزن آن بالاتر از مستاجر است. لذا به طریق اولی قائممقامی مالک جدید از مالک قبلی جریان دارد.حمایت
Leave a Reply